Lijnoperator Dean: “Wie technisch aangelegd is, kan bij Pauwels Sauzen zijn ei kwijt”

29 januari 2019 /

Bij Pauwels Sauzen wordt jaarlijks zo’n 100 miljoen kilogram aan sauzen geproduceerd. Daarmee behoort het bedrijf tot de grootste sauzenproducent in Europa. Onze productiefaciliteiten in Oelegem en Herent draaien bijgevolg elke dag op volle toeren. Een belangrijke rol om alles op wieltjes te doen lopen is weggelegd voor onze lijnoperatoren. Zij staan dan ook in voor het ombouwen, bedienen en controleren van de afvullijnen teneinde minimaal tijd- en productverlies te realiseren en het vooropgestelde rendement te behalen. Wij gingen aan tafel met één van onze ervaren lijnoperatoren uit Oelegem en vroegen achter zijn ervaringen bij Pauwels Sauzen.


Dag Dean,

Het mag dan al een tijdje geleden zijn, maar weet je nog hoe je bij Pauwels terechtgekomen bent?

Dean: Ik ken het bedrijf als sinds ik een kleine jongen was. Samen met mijn ouders woonde ik immers op een boogscheut van de vestiging in Oelegem. Op een dag, ergens in 2010, besloot ik om mezelf aan te dienen in het kader van een vrije sollicitatie. Op goed geluk, zeg maar. Met succes, want acht jaar later blik ik met de glimlach terug op die keuze.

testimonial lijnoperator 2

Wat trok je dan precies aan in Pauwels?

Dean: Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de werking van zware machines. Voordat ik bij Pauwels solliciteerde, was ik al werkzaam bij een bedrijf dat afvulmachines produceerde. De manier waarop de onderdelen samenwerken en aan elkaar geschakeld staan heeft me altijd aangesproken. Bij Pauwels kwam ik terecht aan de andere kant van de machine zeg maar, aan de kant van de gebruiker in plaats van de producent. Bovendien kon ik een verlengstuk breiden aan mijn productiekennis door me ook te verdiepen in bijvoorbeeld grondstoffen, verpakkingsmaterialen of etiketten.

Herinneren je je die eerste dag nog?

Dean: Niet meer tot in detail, nee. Ik herinner me nog wel dat ik ’s avonds thuis kwam en mijn vrouw vertelde dat ik danig onder de indruk was. Pauwels is dan ook geen klein bedrijf. De productieruimte is indrukwekkend, een echte speeltuin voor technisch aangelegde mensen. Ook de ontvangst door mijn collega’s en leidinggevenden was hartelijk. De sfeer is hier steeds gemoedelijk, terwijl er ook altijd aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Zou je een soortgelijke job als de jouwe binnen Pauwels aanraden aan je vrienden?

Dean: Zeker! Wie technisch aangelegd is, vindt bij Pauwels voldoende mogelijkheden om zijn ei kwijt te kunnen. De productieruimte hier in Oelegem is modern, groot en variërend, waardoor er verschillende uitdagingen liggen voor operatoren, techniekers en ploegleiders. Daarnaast vind ik dat Pauwels netjes investeert in de kennis en kunde van haar werknemers. Dat boezemt vertrouwen in.

Vacature Lijnoperator

Hou je ervan om, net als Dean, met moderne machines aan de slag te kunnen? Ontdek dan onze openstaande vacature voor lijnoperator te Herent en maak je kandidatuur kenbaar via hr@pauwels-sauces.com.


Meer blog artikelen

top

WENST U MEER INFO?

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie over een mogelijke samenwerking?

CONTACTEER ONS